Važne obavijesti o stanju na trasi

Na ovoj stranici pratite sve važne obavijesti vezane uz stanje trase SPP-a.

Ukoliko tijekom obilaska SPP-a primjetite probleme na trasi, molili bi da nam iste prijavite na:

mob: 091/1777-907 (Daniel Križanec)
ili putem e-maila:
slavonski.planinari@gmail.com
(ukoliko ste u mogućnosti pošaljite nam i fotografije primijećenih problema na trasi)

Pomozite nam da naš i vaš SPP bude još bolji!
HVALA!

21.01.2024.

Postavljen je pečat na KT 25 Češljakovački vis

16.10.2023.

U subotu 14.10.2023. deset markacista i planinara članova PD Frankopan, PD Psunj, HPD Gojzerica, PD Dilj gora i HPD Cibalia, zajedničkim su snagama dovršili radove na dionici SPP-a, putovima oznake 426 i 427 na području istočnog Dilja. Staze su kompletno očišćene i uređene te markirane. Završetkom ovog dijela radova je u potpunosti označena i u funkciji nova izmjenjena trasa dionice puta 427 koja je morala biti izmještena zbog ograde koja je postavljena na predjelu Ječmišta.

13.10.2023.

Vrijedna ekipa markacista PD Petrov vrh Daruvar očistila je dionicu SPP-a kod manastira Pakra. Dio koji je bio neprolazan, zarastao u guste kupine sad je uređen i ponovno prolazan.

25.09.2023.

PREPORUKA ZA DIONICU SPP-A ŠPANOVICA-G. GRAHOVLJANI-VELIKI JAVORNIK

Iako su na dionici Slavonskog planinarskog puta od Gornjih Grahovljana preko Ciganovog brda do Velikog Javornika nedavno obnovljene markacije manje vještim planinarima ne preporučamo da koriste ovu dionicu nego da na Veliki Javornik idu sa sjeverne, daruvarske strane. Na području kojim prolazi staza na Ciganovom brdu u ljetnim mjesecima je vršena sječa te su još uvijek na jednom dijelu preostala stabla za izvlačenje, a trasa je teško prohodna zbog prolaska teške mehanizacije. Sječa šuma na ovom području je započela prije sedam godina i iz godine u godinu se širi posječeno područje.

Planinarima koji obilaze SPP turno savjetujemo da na ovom području prolaze uz dodatni oprez te da ne prolaze njime ukoliko nisu dovoljno fizički spremni jer prolazak zahtijeva dodatan fizičko-kondicijski napor.

Također planinarskim društvima koja vode grupe planinara na etapni obilazak dionica SPP ukoliko namjeravaju prolaziti ovom dionicom ne vode manje kondicijski spremne planinare te izlete organiziraju tako da KT na Velikom Javorniku pristupaju s daruvarske te se vraćaju dolje na istu stranu.

17.08.2023.

Stanje na trasi SPP-a nakon velikih vremenskih nepogoda koja su pogodila naše gorje:

01.08.2023.

Damir Kligl nas je izvjestio o stanju na dionici puta kod Manastira Pakra:

Početni dio SPP-a od točke 1, Petrov vrh, spust prema Manastiru Pakra je neprohodan zbog šipražja, gustih kopriva, divljih malina i drača. Ništa bolje stanje nije ni na području malog Javornika, visoka vegetacija i loše, rijetke i nevidljive oznake čine prolaz za nekog tko slabije poznaje put gotovo nemogućim.

18.07.2023.

Postavljene su obnovljene kutije i novi pečati na KT 15 – Čardak i KT 16 – Pljuskara. Terenske radove odradio je Josip Zubak.

 

10.03.2023.

Izmještena je KT-32 Novo Zvečevo iz caffe bara Casablanca na lokaciju odmorišta i info punkta Geoparka uz a.c. za Voćin. Tako je od sada dostupna obilaznicima u bilo koje doba dana. Terenske radove odradio je Otmar Tosenberger.

01.02.2023.

  • SPP KT-15 vrh ČARDAK
    KUTIJA SA ŽIGOVIMA TRENUTNO JE UKLONJENA ZBOG RENOVIRANJA.
    ŽIG HPS-a je na metalnom stupu, pa u međuvremenu možete koristiti njega za ovjeru svojih obilaznica.

16.01.2023.

  • Šumarski radovi na dionici između KT20 Dobra voda i KT 21 Petrov vrh. Fali i ponešto markacija pa je potreban dodatni oprez pri navigaciji pogotovo na raskrižjima. Na stazi su odloženi balvani i granje pa je potrebno malo preskakanja ili obilaženja.

02.01.2023.

  • Info planinarima dionice SPP između Kamena i Maksimovog hrasta, radi se put, ne mogu ga nazvati šumskim kad mu je širina kao za brzu cestu. Trenutno je živo blato i radovi su u tijeku.

26.10.2022.

  • Zbog primjedbi i prijedloga obilaznika SPP-a, Upravni odbor udruge Slavonski planinari je donio odluku da se KT-2 Veliki Javornik premjesti malo niže, uz glavnu trasu odnosno križanje SPP-a i puta 143 prema Novom Zvečevu. Realizaciju na terenu su odradili vrijedni markacisti i povjerenici dionica SPP: Žarko Roček i Josip Prević. Uskoro će biti izmještena i KT-32 Novo Zvečevo iz caffe bara Casablanca na lokaciju odmorišta i info punkta Geoparka uz a.c. za Voćin. Tako će biti dostupna obilaznicima u bilo koje doba dana.

10.05.2022.

  • Po novom cjeniku Parka prirode “Papuk” od 06. travnja 2022. godine, nema više popusta za planinare prilikom posjeta Park šumi Jankovac. Individualna ulaznica u Park šumu Jankovac – subota, nedjelja, praznik, blagdan – za sve starije od 7 godina je sada 20 kn, preko tjedna je to isto 10 kn.