POZIV MARKACISTIMA NA AKCIJE SOLIDARNOSTI

 

mogu se priključiti i drugi planinari koji su voljni pomoći da se saniraju štete od vjetra na Slavonskom planinarskom putu i drugim planinarskim putovima

 

Naš Daniel Križanec je nedavno obišao cijelu trasu SPPa i zabilježio stanje nakon velikih vremenskih nepogoda koja su zahvatila naša gorja. Stanje takvo da se na nekim područjima neće dugo uspostaviti prohodnost i sigurnost prolaska.

Detalje pogledajte na https://slavonski-planinari.hr/stanje-na-trasi-spp-a-08-2023/

Kako već biva u životu, problemi su neke potpuno zaobišli, neki će se uspjeti snaći svojim snagama a nekima je nužno potrebna velika solidarna pomoć.

 

Razmotrili smo kako da se organiziramo u svemu tome i predlažemo akcije solidarnosti tijekom rujna i listopada a kasnije po potrebi. Započeli bismo u subotu, 16.9., na području u nadležnosti HPD Strmac jer su njihove potrebe izrazito velike. Nastavljamo 30.9. ili 1.10. u ritmu akcija svaka dva tjedna ili po dogovoru. Plan radimo na bazi vikenda ali će udarni biti jedan dan, ovisno o vremenu i kako većini sudionika odgovara. Sve je podložno prilagodbi vremenskim prilikama i neprilikama.

 

Svjesni smo da ovakve akcije gotovo nemoguće organizirati preko planinarskih društava, jer svi imaju svoje brige i planove aktivnosti, pa se želimo osloniti na pojedince, markaciste i druge planinare koji  su voljni i spremni pomoći.

 

Zato nam treba baza osobnih kontakata za neposrednu, brzu komunikaciju.

U tom smislu molimo da ovaj poziv proslijedite “pravim” ljudima (kontaktirat ćemo putem Viber grupe)

 

Pozivamo sve zainteresirane markaciste i ostale planinare da se jave osobno ili putem svojeg matičnog PD na mail: slavonski.planinari@gmail.com sa osnovnim podacima (ime i prezime, broj mobitela), kako bi smo Vas dodali u Viber grupu.

 

Sve opće informacije i dalje ćemo objavljivati na webu i FB SP a konkretne dogovore samo s onima koji su se prijavili i izrazili želju za sudjelovanjem u ovakvom radu.