Sa subotnjom večeri završen je XXI. planinarski tjedan.

Mnogobrojni su posjetitelji imali priliku uživati i virtualno doživjeti uspon na Kilimanjaro. Hrvoje Tržić nam je prenio mnoštvo zanimljivih i korisnih informacija. Saznali smo kako su tekle pripreme, s kojim problemima su se susreli tijekom ekspedicije. Proveo nas je kroz 5 različitih vegetacijskih zona Kilimanjara, upoznali smo kulturu i neobične običaje plemena Maasai, provozali se safarijem te naposljetku prohodali Dohom.

Druge večeri Ante Tomić nas je proveo Via Adriaticom u 35 dana. Jedinstvena staza koja ti cijelim svojim putem daje s jedne strane pogled na more, a s druge strane na kopno. Kroz prikazani film mogli smo na trenutak osjetiti i vidjeti koliko priroda u jednom trenutku može biti zadivljujuća, a s druge strane surova.

Kroz treću večer vodili su nas Hrvoje Vučinić i Vitomir Kajgana. Zanimljivo je bilo čuti i vidjeti da je prije 5 stoljeća preko 70% površine Slavonije bilo pod šumom. Posjetiteljima je pojašnjeno što znači održivo gospodariti šumama i da je to jedno od temeljnih načela postupanja sa šumom. Bilo je tu i mnogo pitanja na koje smo, iz prve ruke, dobili odgovore.
Ovim putem se zahvaljujemo svim predavačima, posjetiteljima i članovima koji su na bilo koji način pridonijeli da se ovaj planinarski tjedan održi.

Veliko hvala i Gradskoj udruzi umirovljenika grada Našica koji su nam ustupili svoj prostor.
Vidimo se i sljedeće godine! 💚

Tekst i fotografije preuzeti sa stranica PD “Krndija” Našice