Prijava

Četvrtak, 23 Prosinac 2010 10:56

Opis trase Slavonskog planinarskog puta

Napisao
Ocjena
(0 glas(a)ova)

U pripremi je novi dnevnik SPPa jer u postojećem opisu trase treba napraviti dosta izmjena i dopuna.

Zbog toga ga privremeno ne objavljujemo na ovom mjestu.

Za informacije se obratite na:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

 

 

10.02.2019.

Obavještavamo sve planinare da su u tijeku preinake trase SPP. Preinake se vrše na sljedećim područjima:

1. Psunj - bivša minski sumnjiva područja su pregledana i predana na upotrebu pa je konačno omogućeno vraćanje dijelova SPP na predratnu trasu:
a) Španovica - Čaklovačka kula (KT3)
b) Omanovac (KT4) - KT5 se premješta sa Širokog brijega na Veliku poljanu - Brezovo polje (KT6). Time se dobiva kraća i puno zanimljivija trasa.


Trasa je potpuno opremljena i sigurna te se normalno koristit uz pridržavanje upozorenja koja su postavljena na nekim mjestima. Ne preporuča se kretanje noću i za loše vidljivosti bez domaćeg vodiča.


2. prijelaz sa Požeške na Dilj goru (preko Orljave), od Klikuna (KT11) do crkve Sv. Martina (KT12) u Lovčiću može se proći cestom (najkraći put) preko Požeške Koprivnice i mosta kod Ganocinog mlina te pored groblja sela Bučja. no to ostaje kao alternativna trasa (nemarkirana). Priprema se trasa prema skici i za sada još nije spremna za službenu uporabu. Čim bude u redovnoj upotrebi, bit će ovdje objavljeno.

 prijelaz sa Požeške na Dilj goru - izmjena trase


3. Krndija: dionica žp Londžica (KT17) - Bedemgrad (KT18) - trasa ide zapadnije izbjegavajući kamenolom Gradac. Trasa je označena ali se preporuča zatražiti savjet ili vođenje lokalnog vodiča. 

Krndija - izmjena trase


Prije nego se uputite navedenim dionicama zatražite informaciju o aktualnom stanju na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novo izdanje Dnevnika SPP, na temelju navedenih izmjena, bit će tiskano nakon što stigne potvrda o isključivanju iz Minsko sumnjivog područja još jednog manjeg dijela stare trase SPP na Psunju, koji se za sada još uvijek zaobilazi. Vjerojatno u drugoj polovini 2019 godine. Dnevnik iz 2011. je još u prodaji i vrijedi bez ograničenja, s tim da se KT5 ovjerava na Velikoj poljani a ne na Širokom brijegu. 

 

Pročitano 30416 puta Posljednja izmjena dana Petak, 03 Siječanj 2020 15:39