U subotu 15. travnja 2023.g. održan je skup planinara i izletnika na prostoru Citadele s lijeve obale rijeke Drave koji je organiziralo HPD „Belišće“ iz Belišća.
Skupu se obratio predsjednik HPD „Belišća“ Goran Maričić uz kratak osvrt na značaj skupa. Skup je otvorila i pozdravila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković

Na skup se odazvalo više od 100 sudionika iz planinarskih udruga: HPD „Bršljan Jankovac“ Osijek, HPD „Sokol“ Feričanci, HPD „Orahovica“, HPD „Papuk“ Virovitica, PD „Frankopan Rokovci-Andrijaševci“, HPD „Zanatlija“ Osijek, PD „Konjuh“ Tuzla, Odreda izviđača „Iovallius“ Valpovo i drugi izletnici i ljubitelji prirode.

Vremenska prognozu nam nije bila naklonjena, oblaci i kapi kiše kvarili su ugođaj. Pred samo kretanje na stazu pojavilo se sunce i izgledalo je obećavajuće…
Oko 10:00 sati krenulo se na hodanje. Staze vode uz desnu obalu rijeke Drave, ispod sela Bistrinci, do Odmorišta Drava i dalje prema svetištu Sv. Ane, pa kroz šumu prema Gatu.

Gosti su uživali na ovoj lijepo uređenoj stazi, najviše na mjestu gdje se silazi u korito Drave na veliku površinu pijeska. Tu su se zadržali jedno vrijeme zbog slikanja.
Poslije 13h planinari se počinju vračati sa staze na ručak, planinarski grah s mesom i na kolače koje su priredile naše vrijedne članice

Poslije ručka uslijedilo je druženje planinara.

U pripremama ovog skupa sudjelovalo je više od dvadeset članica i članova.
Zahvaljujemo se Gradu Belišću koji nas je sponzorirao za ovaj skup i Pekari „Oštri čošak“ na donaciji pekarskih proizvoda.

Tekst: Goran Maričić
Slike: sudionici izleta