Akcije solidarnosti se nastavljaju (na duge staze :-). Dok čekamo šumare da odrade svoj dio posla, ostanimo zagrijani na terenima koji nisu toliko stradali od nevremena ali domaći markacisti ih nisu stigli odraditi zbog drugih objektivnih razloga.

Za nedjelju, 1.10.2023., najavljujemo akciju na Zapadnom Dilju, dionica SPP od Bučja prema Sv.Martin Lovčić i dalje, ovisno koliko bude raspoloživih snaga. Radi se o području u nadležnosti PD DIlj gora, Sl. Brod. Trimer i motorka od mehanizacije a ostalo klasika. Više detalja uskoro. Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail Slavonskih planinara: slavonski.planinari@gmail.com uz napomenu “za LOVČIĆ”

U subotu, 7.10.2023., manja akcija na području Istočnog Dilja. Za put 426 je promijenjen održavatelj, sada je to PD Frankopan, i treba im pomoći da se odradi čišćenje i označavanje kako treba. Poslije mogu sami. Ovdje nema šteta od nevremena, klasično održavanje. Dio posla, košnja trimerom, uglavnom je već napravljen. Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail Slavonskih planinara: slavonski.planinari@gmail.com uz napomenu “za 426”

Svjesni smo da ovakve akcije gotovo nemoguće organizirati preko planinarskih društava, jer svi imaju svoje brige i planove aktivnosti, pa se želimo osloniti na pojedince, markaciste i druge planinare koji  su voljni i spremni pomoći.

Zato nam treba baza osobnih kontakata za neposrednu, brzu komunikaciju.

U tom smislu molimo da ovaj poziv proslijedite “pravim” ljudima (kontaktirat ćemo putem Viber grupe)

Pozivamo sve zainteresirane markaciste i ostale planinare da se jave osobno ili putem svojeg matičnog PD na mail: slavonski.planinari@gmail.com sa osnovnim podacima (ime i prezime, broj mobitela), kako bi smo Vas dodali u Viber grupu.

Sve opće informacije i dalje ćemo objavljivati na webu i FB SP a konkretne dogovore samo s onima koji su se prijavili i izrazili želju za sudjelovanjem u ovakvom radu.