Protekli vikend u PK Krndija u Londžici održao se markacistički tečaj za članove planinarskih društava s područja Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Tečaj je bio u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, a PD Krndija suorganizator i domaćin.

Na tečaju je sudjelovalo 36 članova iz 13 društava: HPD “Sokolovac” Požega, HPD “Papuk” Virovitica, PD “Zanatlija” Osijek, HPD “Cibalia” Vinkovci, PD “Krndija” Našice, PD “Frankopan” Rokovci – Andrijaševci, HPD “Bršljan-Jankovac” Osijek, HPD “Sokol” Feričanci, HPD “HZZO” Požega, HPD “Klikun” Pleternica, HPD “Vidim” Kutjevo,  PD “Dilj gora” Slavonski brod, PD “Đakovo” Đakovo.

Subota je bila rezervirana za teorijski dio. Predavanjči na tečaju su bili: Majda Rončević, markacist voditelj; Željko Radovanić, markacist voditelj; Iva Žulić, markacist s dopunskim obrazovanjem; Mladen Golubić, markacist voditelj i Nenad Greblički, markacist instruktor.

Nedjelja je bila rezervirana za praktični dio gdje su polaznici tečaja imali priliku primijeniti stečena teoretska znanja na terenu. Polaznici podjeljeni u 5 grupa su zajedno sa svojim instruktorima markirali dio SPP-a te putove u nadležnosti PD Krndija.

Svi su polaznici uspješno završili tečaj te su time stekli stručan naziv – markacist.

PD Krndija, kao suorganizator se zahvaljuje Komisiji za planinarske putove HPS-a na suradnji kao i svima koji su ovaj vikend bili njihovi gosti.