Protekli vikend nam je bio obilježen našim BPPP, a okupljanje je bilo na Citadeli.

S ovim našim planinarskim skupom uključili smo se u obilježavanje 140. godina Grada Belišća.

Odazvalo se deset planinarskih društava iz Hrvatske i BiH te učenici  iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće.

Dočekali smo planinare sa pićem dobrodošlice, toplim čajem i domaćim specijalitetom masnim kruhom sa paprikom i raznim domaćim pekmezima.

Sve nazočne pozdravio je naš predsjednik Goran Maričić, a pozdravne riječi dobrodošlice uputio je pročelnik Ureda grada Belišća Domagoj Varžić.

Nakon toga krenuli smo na stazu pod vodstvom naših planinarskih vodiča.

Najkraća staza je od Citadele do odmorišta Drava dužine oko 6 km, a pohodili su je učenici iz Osnovne škole Belišće. Druga staza je do Sv. Ane  dužine 13 km, a treća je do našeg odmorišta dužine 16 km.        

Nakon povratka sa staza, planinare je dočekao topli ručak, planinarski grah kojeg su skuhali naši vrijedni kuhari. Uslijedilo je druženje uz glazbu, kavu i domaće kolače koje su pekle naše članice društva.  Obzirom na kišni petak, nebo nam je bilo naklonjen i sunčani dan je uljepšao naše druženje u lijepom ambijentu prostora Citadele.        

Naši gosti iz Tuzle ostali su  na noćenju i prema dogovoru u nedjelju sa našim vodičem i planinarima odlaze u Mađarsku na Aršanj i obilazak kamene galerije. Priključili su se i planinari PD „Frankopan“  Rokovci – Andrijaševci i HPD „ Sokol „ Feričanci.                      

U nedjelju naši vodiči odlaze na vježbu vođenja,orijentacije i izrade gelendera na Papuku u planinarskom domu Lapjak. Nakon vježbe održana je redovna skupština Stanice planinarskih vodiča Slavonije.

Zahvaljujemo se Gradu Belišću na sponzorstvu, mesnici  „MESOPRERADA“ Slatina  na donaciji mesa za planinarski grah i pekari Oštri čošak na donaciji pekarskih proizvoda.

Tekst : Mila Andrić

Slike: sudionici izleta