Jubilarni jankovački planinarski put, 13.05.2023.
SREĆA PRATI HRABRE!!!

Organizacija ovogodišnjeg JJPP-a je bila izuzetno otežana, vremenska prognoza loša do te mjere da je proglašeno stanje elementarne nepogode.
Ali,… SREĆA PRATI HRABRE!

Vrijeme nas je poslužilo od ranog jutra!
Naša radna skupina je u cik zore krenula u Humljane, ispred lugarske kuće raspoređeni stolovi, napitci i doručak; kruha masti i paprike, kruha s pekmezom i s čokoladom.
Sve je bilo spremno za doček planinara iz RH, BiH i Srbije i na naše veliko zadovoljstvo, dolazak dječice planinarskih škola. Odaziv je bio više nego odličan!

Nakon što su se svi pridošli članovi s veseljem pozdravili i doručkovali, predsjednik Društva Miro Mutter je održao pozdravni govor i predstavio naše iskusne vodiče koji će voditi tri staze; staza Jubilarnog jankovačkog planinarskog puta je prva ruta, druga je grebenom Sokoline i treća je Grofova poučna staza. Ishod svih ruta je planinarski dom Jankovac.

Naša uigrana i vrijedna kuharska ekipa je pripremila ,,slavonski lonac,, za ručak.
Sve tri planirane rute su uspješno odrađene. Vodiči i planinari stižu i odmah se žuri s posudama, svi u red za porciju ukusnog ,,slavonskog lonca,,.
Slijedi objed, druženje i ples uz glazbu, koju je za ovu posebnu priliku odabrao naš DJ.
Veselja i odličnog raspoloženja nije nedostajalo. Uživali smo u dojmovima s planinarenja, svježem zraku i još malo prošetali do bisera našeg slavonskog gorja, slapa Skakavac.
Mali planinari kažu da su hodali po oblacima, uspješno otjerali kišu i prizvali sunce, a malo je falilo i da dotaknu dugu. Da, istina je… svi znamo da je Papuk pun čarolije koja je u dječjim očima mrvicu veća nego u nas odraslih.

Predsjednik društva se zahvalio na sudjelovanju, odličnom odazivu i uručio zahvalnice društvima.
Zaslužene bedževe su dobili naši mnogobrojni mali planinari, hvala im što su se odazvali u velikom broju i donijeli nam još više veselja i smijeha.

Kiša je počela padati na odlasku i ispratila nas, a ujedno i podsjetila da je vrijeme tijekom dana bilo odlično, obzirom na prognoze.
Ostavili smo puno otisaka gojzi, malih i velikih. Nosimo puno lijepih dojmova s još jednog uspješnog JJPP-a.

Umor nestaje, zadovoljstvo ostaje!

HPD “Bršljan-Jankovac”

Tekst i fotografije preuzeti sa stranica HPD Bešljan-Jankovac