Da, uspjeli smo, u turno ( bez prekida) pohodu, 11 dana i ispenjana i prehodana 333km, uspješno smo prošli Slavonski planinarski put. To je ujedno i prva, najstarija i najduža planinarska obilaznica u Hrvatskoj, kružna, sa 35 kontrolnih točki. Obilaznica koja povezuje sva Slavonska gorja, mi smo krenuli sa Babje gore na Požešku goru, nastavili Dilj goru, Krndiju, Papuk, Zapadni Papuk i Psunj, koji sa vrhom Brezovo polje 985m i najviša točka obilaznice.

Zajedno sa suprugom Ivanom, odlučili smo pohoditi na zimu, od badnjaka 24.12.2021. do 03.01.2022., tako da smo i Božić 2021. i Novu 2022. godinu dočekali u Slavonskom gorju. U tih 11 dana, koji su zimski i kratki, kretali smo po jutarnjem mraku i često završavali u večernjem mraku. Doživjeli smo južinu, tri dana kiše, tri dana snijega i još jedan dan penjali po snijegu, puno blata i teške staze, ali sve smo to predvidjeli i iznimno smo ponosni na uspješni završetak pohoda.

Na putu smo imali planinare anđele, koji su nam uskakali sa potrebnom logistikom, planinare koji su nas dočekivali u skloništima, planinarskim kućama i planinarskim domovima.
Ivana i Goran

Pogledajte i foto priču o Ivaninom i Goranovom prolasku SPP-a:

Božični SPP 1. dio

Božični SPP 2. dio