Poštovani,

pozivamo Vas da nam se pridružite na obilježavanju 71. Dana Slavonskih planinara kojemu je ovogodišnji domaćin HPD „Papuk“, Virovitica.

Velika prigoda za to je obilježavanje 95 godina organiziranog planinarstva u Virovitici i 18. virovitički susret planinara.

Manifestacija će se održati u nedjelju, 10. rujna 2023. s početkom u 9:00 sati kod mjesnog doma Sveti Đurađ, grad Virovitica.

(lokacija doma https://goo.gl/maps/ugTods9pMRcxAmVs7 )

PLAN I PROGRAM:
– 8:30 do 09:00 – okupljanje planinara i ostalih sudionika ispred mjesnog doma.
– 9:00 – otvorenje 71. Dana Slavonskih planinara i pozdravna riječ domaćina.
– 9:30 – polazak na planinarske staze i šetnicu.

1. planinarska staza: Mjesni dom – dionicom Virovitičkih vidika – Šareni mostovi – Cipovi – Paulov izvor – 1. ribnjak – a.c. do mjesnog doma; boravak na stazi oko 4 h, dužine oko 12 km, kružna.
2. planinarska staza: mjesni dom – Virovitički vidici – mjesni dom; boravak na stazi oko 3,5 h, dužine oko 10 km, kružna
3. Šetnica za građane nerazvrstanom cestom od mjesnog dom Sveti Đurađ do 1. Virovitičkog ribnjaka i povratak istim putem; boravak na stazi do 3 h, dužine oko 8 km, bez uspona.

– od 12:00 – glazbeno-zabavni sadržaji, igre iznenađenja i predstavljanje lokalnih udruga i OPG (Kreativna udruga Unikat, Kulturna udruga KReativa, EDukativa, Aktiva – KREDA i dr.)
– od 13:00 – ručak (planinarski grah)
– od 14:00 – dodjela priznanja Slavonski planinari „Kamilo Firinger“ za obilaznike Slavonskog planinarskog puta, zahvalnica za sudjelovanje na Danu Slavonskih planinara i prigodnih nagrada
– oko 16:00 službeno zatvaranje manifestacije

BRIŽNI AKTERI SUSRETA:
– da nema lutanja na stazama i šetnici brinu se licencirani vodiči iz HPD-u „Papuk“, članovi Stanice planinarskih vodiča Slavonija
– za sigurnost na stazama i manifestaciji brine HGSS Stanica Orahovica
– za glazbeni program GLORY DAYS REVIVAL BAND iz Siska
– za igre iznenađenja Društvo za sport i rekreaciju Podgorje uz podršku Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Virovitičko-podravske županije
– za opuštanje i odmor uz knjigu Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica
– za info punkt o Slavonskom planinarskom putu i drugim slavonskim planinarskim obilaznicama – udruga Slavonski planinari

Planinari iz Slavonije odavno njeguju svoje regionalne veze, posebice na tradicionalnim godišnjim okupljanjima. Jednom godišnje, uvijek kod drugog domaćina, sastajali su se tako još od davne 1930. godine. Kontinuitet su ometali vanjski utjecaji: ratovi i nesigurna stanja, pandemije i sl. Nazivi su se mijenjali (sletovi, susreti, dani…) ali temeljni sadržaj nije.
Udruga Slavonski planinari skrbi o održavanju kontinuiteta Dana slavonskih planinara, a domaćinstvo je povjereno HPD-u „Papuk“ iz Virovitice.
Zbog toga, pod aktualnim nazivom 71. Dan slavonskih planinara, pripremamo novo takvo okupljanje na spoju Papuka i Bilogore.

Prijave planinarskih udruga najkasnije do 3.9.23.
Informacije i prijave:

Mario Ripli, HPD “Papuk”, 098 637 105, hpdpapuk.vtc@gmail.com
Otmar Tosenberger: 091 1814 119, slavonski.planinari@gmail.com

Unaprijed zahvalni i dobro nam došli!