Ovo je tek druga organizirana planinarska škola u našem društvu, a društvo je osnovano 1994.g.

Prva škola je organizirana 1996.g., a voditelj škole bio je Krunoslav Hornung vodič A i D standarda.

Uspješno je završena ova naša druga opća planinarska škola HPD „BELIŠĆE“ Belišće svečanom podjelom diploma na Krndiji u Gazijama u planinarskoj kući „Tivanovo“ 6.–7.0 5. 2017.g.

Škola je održana prema program Hrvatskog planinarskog saveza, a održavana su predavanja svakog četvrtka u prostorijama društva počevši 23.02. do 23.04.2017.g. Voditelj škole bio je predsjednik društva Zdenko Kovač, vodič A standarda. Ostali predavači su iz društva: Slobodan Soldo vodič A, B i D standarda koji je ujedno i pročelnik HGSS-a Stanice Osijek, te Zoran Marković i Mila Andrić vodiči A standarda. Vanjski predavači su: predsjednik udruge Slavonski planinar Otmar Tosenberger vodič A standarda te Đorđe Balić član nadzornog odbora Slavonskih planinara, a ostali predavači su članovi HGSS-a Stanica Osijek Josip Diklić iz HPD „Bršljan – Jankovac“ Osijeka, te Darija Galinac PD „ Zanatlija „ Osijek“ i Vlasta Novosel član HGSS-a Stanice Slavonski Brod.

Teoretski dio je predavanje o planinarstvu i njegovoj povijesti, planinarskoj organizaciji i poznavanju planina, pripreme za odlazak u planinu i opremi, kretanje i boravak u planini, korištenje tehničke opreme, prve pomoći, osnove spašavanja te HGSS-u, speleologiji, meteorologiji i zaštiti prirode.

U praktičnom dijelu je bila primjena stečenog teoretskog znanja, a taj dio se odvijao na Krndiji, te na našem BPPP–u, a jedan dio polaznika bio je u BiH na Blidinju i u Rami.

Školu je pohađalo 33 članova društva, a ispitu je pristupilo njih 26 i jedna članica HPD „Bršljan – Jankovac „ Osijek.

Svi članovi društva koji su bili spriječeni pristupiti polaganju ispita moći će se priključiti nekom drugom društvu na završni ispit. Čestitamo završenim polaznicima opće planinarske škole te da to stečeno znanje od sada pa nadalje i koriste.

Mila Andrić