Prošla je 18. „Jesen na Dilju, pohod Prezdanak-Čardak“, tradicionalna planinarska manifestacija koju svake godine treće nedjelje u studenom organizira HPD „Tikvica“ iz Županje. Skupu je prisustvovalo 17 udruga i 144 osobe.

Naši gosti bili su iz Zagreba, Osijeka (4 društva), Slavonskog Broda, Vinkovaca, Đakova, Našica, Belišća, Kutjeva, Velike, Đurđenovca, Vrhovina, te Orašja i Ođaka iz BiH.

 

Najbrojniji su ovaj puta bili domaćini iz Županje, sa 30 članova i svi su zaslužni za dobru organizaciji skupa. Ipak, treba pohvaliti tajnika društva Marka Mikića i njegovu Anicu, jer su uspjeli okupiti odličnu ekipu logističara i zadovoljiti sve apetite prisutnih planinara.

Vodiči su bili: Vlado, Mladen, Ema, Dragica, Škljoc i Bero, dok su gostima kao i uvijek poslije ručka zasvirali Šimo i Joso. Blagajnica Biserka je bila zadužena za žigove i dnevnike pohoda.

Pohod se odvijao prema najavljenom programu i dogovoru, pa smo turu od tri sata hoda uspješno i na vrijeme savladali. Pri dolasku na vrh Čardaka padala je kratko sitna kišica, no po povratku na Prezdanak, kroz tanke oblake zasjalo je i sunce, koje nas je oko 16:30 ispratilo zadnjim večernjim zrakama.

Pohod je održan u nedjelju, 16.11.2014. godine.

Berislav Tkalac