Prošle godine su Planinarski savez Vojvodine iz Novog Sada i Slavonski planinarski savez iz Osijeka potpisali Protokol o suradnji. Planirani su različiti oblici suradnje a jedna od ideja je bila da se označi planinarski put koji prolazi preko granice, povezujući obronke Fruške gore koji sežu u Slavoniju s glavnim bilom te panonske ljepotice u Vojvodini.

 

Nakon dužeg smišljanja i premišljanja što i kako, zaključeno je da od toga odustanemo jer nismo mogli složiti dovoljno atraktivnu trasu, koju bi se prolazilo slobodno cijele godine, a da u nju bude uklopljen službeni granični prijelaz. 

Tako je odlučeno da potpuno promijenimo koncept i organiziramo susrete koji će dovoditi nas kod vas i obrnuto, uvijek na drugo mjesto (ili drugim putem) ali obavezno na našim Panonskim gorama i dvije velike planinarske obilaznice/transverzale: Fruškogorskj transverzali (od 1956.- prva planinarska transverzala u Srbiji) i Slavonskom planinarskom putu (od 1957. – prva planinarska obilaznica u Hrvatskoj). Da bi bilo zanimljivije, a ujedno manje naporno organizatorima, dogovoreno je da naši Savezi budu domaćini svake druge godine naizmjence. 

Prvi takav susret održat će se na Fruškoj gori, u organizaciji domaćina Planinarskog saveza Vojvodine, a puni naziv za ovu i sve buduće susrete je “Po Panonskim gorama” – susret planinara Slavonije i Vojvodine 

Za Susret je osmišljen znak – logo, kojeg će koristiti oba Saveza.

Susret ima pečat i karton/knjižicu s 5 mjesta za ovjeru – za popunjen karton slijedi priznanje i značka Susreta.

Pred vama je program prvog Susreta, pridružite se !

Prijevoz autobusom na relaciji Osijek-Đakovo-Vinkovci-Krušedol. Planinari iz društava koja nisu na toj relaciji trebali bi si organizirati prijevoz do najbližeg mjesta na relaciji ili doći do Krušedola svojim prijevozom. Cijena prijevoza autobusom će biti do 120 kn, ovisno broju prijavljenih. Cijena ručka je oko 26 kn (400 dinara) a za put je dovoljna nova osobna karta.

Prijave preko matičnih društava ili emailom na slavonski.planinari@gmail.com

Više detalja potražite ovdje…

Upravni odbor Slavonskog planinarskog saveza
Otmar Tosenberger – predsjednik