Započeo je ovogodišnji ciklus tradicionalnih planinarskih predavanja u organizaciji HPD Zanatlija Osijek. Predavanja se održavaju srijedom, u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta, ulica Lorenza Jaegera 9, s početkom u 19 sati, tijekom veljače 2015.
“Sezonu” je otvorio Matej Perkov, 4.veljače, sa zanimljivim predavanjem o svojim usponima na Monte Rosu i Mt. Blanc ostvarenim na pomalo neuobičajen način.

Na kraju predavanja, Matej je ponudio na prodaju svoju knjigu o planinarskim doživljajima. Prihodom od te prodaje financirat će svoja buduća putovanja.

Slijedeći gost- predavač je Iso Planić iz Planinarskog saveza Vojvodine, kojega smo imali prilike upoznati na dva zanimljiva predavanja prošle godine u ovo vrijeme. Tema je Ekspedicija na Alpamayo, vječno zaleđenu planinu u Andama na koju su se popeli prošlog ljeta tehnikom lednog penjanjanja direktim smjerom. Predavanje će se održati u srijedu, 11. veljače u 19 sati. Nakon toga, 18. veljače, o svojem putovanju u Jordan pričat će Roberta David a 25. veljače, o iskustvima u Rumunjskoj pričat će nam Vlado Obad.

Svi ste pozvani !

Više informacija – Link.