14. IZLET NEPOZNATI PAPUK - POZIV

Park prirode Papuk i Slavonski planinari

tradicionalno obilježavaju Međunarodni dan planina

najavljuju i pozivaju vas u nedjelju, 8. prosinca 2019., na

  1. IZLET NEPOZNATI PAPUK

Nepoznato o poznatom - „četvrta lovačka” (radni naziv izleta)

uz hodanje i druženje, upoznat ćemo prirodne i povijesne značajke kraja

Okupljanje u Slatinskom Drenovcu do 9,30 sati kod objekta PP Papuk, odatle polazak prema Jankovcu:

Kraća tura:

vrijeme hoda oko 1:30 sata - gradina Klak, dijelom Starim drumom pa priječenje starom stazom „četvrta lovačka” do Jankovca

Duža tura:

vrijeme hoda oko 3 sata - uz potok Šumećicu, Kamenita kosa, Sokolina, Jankovac. Na Jankovcu edukativna šetnja s temom „Nepoznato o Jankovcu”. Program je informativan i podložan promjenama te dodatnim sadržajima.

Planinarski dom Jankovac i objekt  PP Papuk uz bliži okoliš sa poučnom stazom su dovoljan sadržaj i za one koji samo žele provesti  cjelodnevni izlet bez prevelikih napora. Povedite ih!

Na Jankovcu skroman besplatan obrok kojeg osigurava Park prirode Papuk za najavljene sudionike! Pečat (manifestacije), letak, vodiči izleta i dežurstvo HGSS-a su osigurani.

Planinarsku odjeću i obuću (uključivo protukišnu) obavezno ponijeti  (rezervna odjeća u vozilu).

Hrvatski planinarski savez svojim pokroviteljstvom podupire ovu proslavu Međunarodnog dana planina na Papuku s ovogodišnjom temom:

„Planine su važne za mlade”

Info: PP Papuk, 034/313 030, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Miro Mesić, 098/416 530

Info i najave grupa (lijepo molimo čim prije, barem do 5.12.2019. da možemo osigurati logistiku) na Otmar Tosenberger, 091/181 4119, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.