U nedjelju, 11.prosinca 2011. obilježen je Međunarodni dan planina na Krndiji, uz geslo “Planine i šume”.

Već tradicionalno, šesti puta, organizatori su bili Slavonski planinarski savez i JU Park prirode Papuk uz pokroviteljstvo HPS.

Planiranje trase i vođenje preuzeli su članovi HPD “Vidim” Kutjevo, a organizaciju su pomogli Kutjevo d.d., Grad Kutjevo i HŠ-šumarija Kutjevo.

Prije samog izleta prigodno je otvorena Poučna staza „Kutjevo“.

Staza je duga 1,3 km i duž nje se nalazi 13 interpretacijskih tabli koje govore o biološkoj i geološkoj raznolikosti kutjevačkog kraja, a isto tako i bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini. Nakon obilaska staze koja završava na lokalitetu Vinkomir, planinari su krenuli na četverosatni izlet prema Petrovom vrhu. Trasa je dijelom vodila nemarkiranim putem do Dobre vode, poslije toga SPP-om prema Petrovom vrhu. Prije uspona na vrh, odvojila se grupa spremnijih koji su stazama divljači prošli od slikovite stijene “Kvržica” do rijetko posjećenog stjenjaka i pećina na Pustinjakovoj kosi. Usprkos najavi kiše za cijelo prijepodne, malo je pokisla samo grupa sa Pustinjakove kose koja je imala najduži put do cilja.

Završno druženje uz domaće kobasice kuhane u vinu, kuhano vino i čaj za trezvenije, uspješno je “obavljeno” kod šumarske kuće Tisovac. Ovaj događaj je okupio oko 130 planinara iz slavonskih društava i brojne goste iz HPD Bilogora Bjelovar. Bjelovarčane je doveo naš stari poznanik Željko Vinković, koji je s kolegom Milanom Abramovićem, prvi obišao prošireni SPP “u jednom dahu”. Za sigurnost je tradicionalno brinula ekipa HGSS stanice Požega. Akcija je zabilježena i na web stranicama PP Papuk. U isto vrijeme je na Crnom Psunju neformalna “ISPO” grupa također obilježila Međunarodni dan planina jer se nisu složili sa službenim programom na Krndiji. Kako će biti slijedeće godine, pokazat će vrijeme. Ostat će zapisano da su Slavonci aktivno obilježili MDP 2011. s ukupno preko 200 planinara na Krndiji i Psunju.