Najveće dvodnevno tradicionalno planinarsko događanje u Slavoniji (i puno šire) – Kutjevačko Martinje, kulminiralo je u nedjelju, 13. studenoga, okupljanjem preko 2100 planinara iz cijele Hrvatske, BiH i Srbije.

Olujno nevrijeme s jakim vjetrom i snijegom, koje je dan ranije bjesnilo ovim krajem, nije pokolebalo prave ljubitelje boravka u prirodi, druženja i proizvoda koje vrijedni ljudi stvaraju u suradnji s prirodom. Domaćin, HPD Vidim, dočekao je goste već uobičajenim besplatnim domaćim doručkom a po tom su vodiči poveli na hodanje kraćim i dužim stazama.

Po vedrom i hladnom vremenu raširile su se grupe planinara po okolnim padinama Krndije. Gazilo se dobrih desetak centimetara svježeg snijega, što se još nikada nije dogodilo na ovoj manifestaciji.

Tamburaši su se smjenjivali na pozornici a na Trg graševine svakolika ponuda hrane i drugih proizvoda OPGa a nadasve, velik izbor starog i mladog vina za kušanje i kupovinu. Podrumi članova Udruge kutjevačkih vinara bili su tom prigodom također otvoreni za posjetu.

Kad su se svi vratili sa hodanja, uslijedio je “obred” krštenja mladog vina pri kojemu su vinskom biskupu Fiji asistirali članovi HPD “Bršljan-Jankovac” – najbrojnijeg društva na manifestaciji.

Šećer na kraju je bio nastup Krunoslava Kiće Slabinca.