Ovo je druga godina da se održava obnovljeni JJPP koji je otvoren 1975 g. a tada su domaćini slavili 50 godina društva.

Put je pao u zaborav, no uz puno truda i rada vrijednih planinara put je oživio.

Okupljanje planinar je u mjestu Humljani. Odazvalo se 11 planinarskih društava iz lijepe naše te jedno planinarski društvo iz susjedne BiH. Dokaz tome da JJPP oživljava je i veći odaziv planinara u odnosu na prošlu godinu, a okupilo se sa domaćinima i gostima oko 200 planinara.

Domaćin nas dočekuje sa domaćom rakijom i „čarobnim“ sendvičima. Domaćin je ponudio tri staze za hodanje, tako da je svatko mogao odabrati stazu prema svojim psihofizičkim mogućnosti.

Nakon okrjepe kreće se na trasu JJPP : Humljani – Krajina – Rust – V. Radetina – V. Razboj – Jankovac. Predviđeno hodanje je oko 6 sati, no s obzirom na kišu – koja na svu sreću nije dugo padala, te na izvaljena stabla na staze put je savladan za 7 sati hoda.

Autobusi ostale prevoze do Slatinskog Drenovca i kreće se na drugu staz – Jungovu stazu: Slatinski Drenovac – Klak – Jankovac u trajanju 3 sata.

Treća staza je Slatinski Drenovac – Jankovac cestom u trajanju oko sat i po sat hoda.

Na Jankovac su stigli naravno prvi oni sa najkraće – treće staze i uživali na terasi doma te dočekali planinare sa druge staze.

Sad je grupa puno, puno veća te uz šetnju oko jezera, slapa i livada uživali u ljepotama Papuka. Oko 17 sati stižu planinari sa prve staze i svi smo na okupu.

Nastavljamo druženje uz piće, glazbu i ples. Oko 19 sati uzimamo stvari i autobus kreće, vraćamo se kući.

Hvala domaćinima na trudu, te lijep pozdrav svima i vidimo se slijedeće godine vjerujem još u većem broju.

Mila Andrić