Svake godine se tradicionalno okupljaju slavonski planinari.

Manifestacija se od prošle godine naziva Dan slavonskih planinara (ranije slet, susret, dan) a održava se po 66. puta.

Domaćin i glavni organizator je ove godine bilo HPD “Orahovica”.

Oko 400 planinara okupilo se kod orahovačkog Jezera.

Sudionike su pozdravili Zorko Steiner, predsjednik HPD “Orahovica”, Otmar Tosenberger, predsjednik udruge “Slavonski planinari” i orahovački gradonačelnik Josip Nemec, koji je i službeno otvorio manifestaciju.

Nakon pozdravnih riječi, krenulo se na staze: kraća od 2,5 sata ( Ružica grad – Čibger – Jezero) i duža od 3,5 sata (Ružica grad – Čibger – Stjenjak – Jezero ). Vodili su domaći vodiči a za sigurnost brinuli članovi HGSS stanica Orahovica.

Dok su ostali planinari hodali, na prostoru OPG Šimatić (u neposrednoj blizini jezera) delegati udruge “Slavonski planinari” su održali izvanrednu skupštinu.

Nakon hodanja, sastanka i ručka, organizatori su pozvali na natjecanja u četiri discipline: “karike na marike”, gađanje lukom i strijelom,  gađanje praćkom i atraktivna alka s posebno prerađenim kolicima.

Na Danu slavonskih planinara bili su planinari iz Slavonije te tri planinarska društva iz i BiH. Cijeli program pratila je živa glazba pa je tako i planinarska veselica uz ples i druženje trajala do 19 sati.

Slijedeće godine vidimo se 10. rujna na Strmcu kad je domaćin HPD “Strmac” iz Nove Gradiške.

Hvala domaćinima na odličnoj organizaciji!