Dragi prijatelji, planinarke i planinari, pozivamo vas na peti “Pohod slavonskim planinama”. 

Nastavljamo tamo gdje smo stali prije godinu dana. Pozivamo i sve koji nisu bili s nama na prvom, drugom, trećem ili četvrtom Pohodu da nam se pridruže – trasom SPP-a, Papukom od Jankovca preko Zvečeva do pl. doma Petrov vrh kod Daruvara.

Time završavamo prvi ciklus i bit će posebno zadovoljstvo onima koji su svih ovih godina pohodili ovu akciju i pri tome ispunili karton Pohoda sa svih prigodnih 5 pečata. Njih nekolicinu očekuje tim povodom priznanje u za uspomenu.

Iduće godine, trećeg vikenda u svibnju, krećemo s drugim ciklusom. Razmislite malo o svemu što je iza nas i pomozite svojim prijedlozima i kritikama da bi u drugom ciklusu bilo bolje i da nas bude više. Najbolje vrijeme da malo o svemu popričamo će biti na kraju prvog dana, na večer, na Zvečevu.

Za sve koji neće biti tamo ili im je lakše nešto napisati stoji otvorena e-mail adresa našeg Saveza: slavonski.planinari@gmail.com

Prije četiri godine započeta akcija organiziranog obilaska Slavonskog planinarskog puta kroz 5 godišnjih pohoda, nastavlja se dionicom po Papuku 16./17. svibnja 2015.

Prvi Pohod održan je 21/ 22. svibnja. 2011. Dvodnevni pohod slavonskim planinama održava se svake godine trećeg vikenda u svibnju i svaki put se obilazi jedna dionica SPP-a. Na taj način za pet godina obiđe se cijela trasa SPP-a. Nakon toga se nastavlja novi petogodišnji “ciklus”.

Za one kojima je cjelodnevno hodanje prenaporno, moguća je “poludnevna” varijanta. Organizator je Slavonski planinarski savez u suradnji s lokalnim društvima, Stanicom vodiča Slavonija i nadležnim stanicama HGSS. Na Pohodu će se moći kupiti dnevnik SPP, “Karton pohoda”, dnevnik obilaznice “Pet utvrda Požeške gore”, majice, bedževi, naljepnice … Sudionici svih pet Pohoda, ovjerenih u “Kartonu pohoda” dobivaju spomenicu. Pohod za svaku godinu ima i svoj prigodni pečat.

Ovogodišnji Pohod je u znaku 120 obljetnice planinarstva u Slavoniji.

Više informacija potražite ovdje…