Naš tradicionalni memorijalni planinarski pohod FOKINOM STAZOM 1991., organiziramo 13. prosinca 2014. godine. Pohod se održava u znak sjećanja na pogibije naših branitelja – IVANA BEDEKOVIĆA, ANTU ĆURIĆA, FRANJU GAŠPARA, MARIJANA KULHAVOG FOKU, DRAŽENA HUDECA, ŽELJKA NOVOSELA I DARKA PEROŠA.

        Kao i prošle godine prije samog polaska na pohod, ujutro od 9 do 10 sati, učesnici mogu besplatno pogledati impresivni stalni izložbeni postav Vojne i ratne povijesti koji je uspostavljen velikim trudom našeg pakračkog profesora Marija Tušeka i članova Kluba ratničkih vještina Pakrac. Izložba se ponovno nalazi u bivšoj zgradi stare Varoške kuće, tj. iznad sadašnje Turističke zajednice Pakrac, bočni ulaz desno, 1. kat, u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića.(www.facebook.com/ratna.povijest). 

        Polazak na pohod je u 10 sati sa uobičajenog mjesta okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu. Napominjemo da se parkirna mjesta u Gradu naplaćuju, pa o tome valja voditi računa. U neposrednoj blizini Trga kod kojeg se okupljamo, nalaze se i lokacije bez naplate parkinga.
        Iz Pakraca polazimo u organiziranoj koloni uobičajenom trasom pohoda. Iznad crkvice Svetog Roka simpatizer planinara, naš sugrađanin Srećko Brus i ove će godine pod trijemom svoje kuće, učesnike pohoda počastiti toplim okrepljujućim napitcima i slavonskim mesnatim prerađevinama.
        Na kraju ulice Svetog Roka, kod spomen – obilježja našim braniteljima, položit ćemo vijence, zapaliti svijeće i odati počast uz prisjećanje na Domovinski rat.
        Preko planinskog odmorišta Tromeđa, koje su pakrački planinari sagradili sredinom 2005. godine, pješačenje do planinarskog doma Omanovac nastavit ćemo uobičajenim markiranim planinarskim stazama, a neki će i asfaltnom cestom dopješačiti na Omanovac. U planinarskom domu bit će priređen topli čaj dobrodošlice i grah po cijeni od 20,00 kuna za porciju. Za grah je potrebno da se pribilježite kod Deana Nagya na broj 098 936 88 70.
        Uz pečat pohoda i letak o povijesti Fokine staze, te druge propagandne materijale, u ponudi su ove godine i prigodne kape.
        Organizirani povratak za Pakrac je u 16:30 sati.
        Za planinarski pohod obucite se primjereno vremenskim prilikama. Pohodu pristupate na vlastitu odgovornost uz poštivanje pravila sigurnog boravka u planinama i treba slušati upute vodiča. Zbog bolje organiziranosti pohoda najavite nam što ranije svoj dolazak sa brojnim stanjem, a može i s brojem onih koji žele ručati grah. Naši telefoni su: 098 325 508 – Boro, 098 185 01 31 – Krešo, 099 850 54 60 Žarko ili nam se javite na gore navedenu društvenu mail adresu.       

Radujemo se Vašem dolasku.

PREDSJEDNIK PD “PSUNJ“ PAKRAC
KREŠO ČEHULIĆ