Održana proljetna vježba i Izborna skupština Stanice planinarskih vodiča Slavonija [FOTO]

U nedjelju, 10. ožujka 2019., je održana proljetna vježba Stanice vodiča Slavonija. Vodiči iz slavonskih planinarskih društava su se okupili u planinarskom domu Đuro Pilar kod Slavonskog Broda kako bi obnovili znanje iz orijentacije, pravila kod vođenja grupe kroz praktične primjere te razmijenili iskustva iz prakse.

Obnova praktičnog znanje iz vezanja i upotrebe čvorova je zaokružena vježbom postavljanja i korištenja šumskog rukohvata (gelendera).

Nakon vježbe je održana Izborna skupština Stanice na kojoj su prezentirani i usvojeni izvještaji o radu i financijama iz 2018 te planovi za 2019. Budući je rukovodstvu Stanice istekao dvogodišnji mandat, dana im je razrješnica. Već u slijedećoj točki dnevnog reda isti je sastav ponovno izabran jer nije bilo drugih prijedloga. To znači da dužnost pročelnika u slijedeće dvije godine ponovno vrši Dražen Mlinarić, dopročelnik je Josip Diklić a tajnik Mario Perić. U nastavku su usvojeni plan rada i financijski plan te prezentirane informacije vezane uz rad vodičke službe.

Otmar Tosenberger
Fotografije: Mario Ripli