Topic-icon "Moj Jarcoder"

More
8 mjeseci 1 tjedan ago #1053 od davor.os
"Moj Jarcoder" was created by davor.os
Prije četrdeset i više godina prvi puta sam sa prijateljem koji je nešto znao o Papuku sjedio na livadi sa koje se lijepo vidio Jarcoder.
Kasnije sam puno puta dolazio na to mjesto ali nikad mi nije palo na pamet popeti se gore.
Prije petnaesetak godina ponovo sam se nakon dugo godina našao na tom istom mjestu, na toj istoj livadi i poželio sam otići gore.
Bilo je puno prilika za to jer sam tu često prolazio (ispod Kolca) ali uvijek bi se našao neki problem koji me je priječio za otići gore.

Ili mi se nije dalo, ili sam bio sam, ili moji suputnici nisu imali volje ni snage za popeti se gore.....(uspon na vrh je jako strm i iznimno težak, bar sa ove strane koje ja idem).
A kada sam se popeo prvi puta ništa me više nije moglo zaustaviti, vodio sam Šapice gore, neke prijatelje, svoju kćer a maloprije sam obećao i Miri iz Orahovice da ću odvesti i nju gore.

"Po meni se ništa neće zvati" kaže jedna pjesma Bijelog dugmeta pa kada je već tako proglasio sam Jarcoder svojim vrhom ( dugo se družim sa njim).
Pa kada ljudi mogu kupovati zvijezde, kada mogu kupovati djelove Mjeseca mogu i ja Papučki vrh na kojega ionako nitko ne ide proglasiti svojim a biti će moj barem dok traje boja na kamenu na kome je napisano moje ime.

photos.app.goo.gl/ptvg8Do3XrpcwuoC8

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.